Nazım Hikmet’in Kuvayı Milliye Destanı Şehir Tiyatrolarında

Nazım Hikmet’in en önemli eserlerinden Kuvayi Milliye Destanı’nın galası, 15 Şubat Pazartesi gecesi Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Kuvayi Milliye Destanı, işgal edilen tüm ülkelere ve ezilen halklara örnek olan ulusal kurtuluş savaşımızın anlatıldığı bir eser. Bu benzersiz varoluş mücadelesi tarihsel karakterlerden öte kadınların, çocukların, köylülerin yani Anadolu insanının kahramanlıkları üzerinden anlatılıyor.

 Kuvayi-Milliye-Destani

Hakan Yavaş’ın yönettiği Kuvayi Milliye Destanı’nda Can Ertuğrul, Engin Akpınar, Seza Güneş, Derya Yıldırım, Ali Mert Yavuzcan, Irmak Örnek, A. Yağmur Ulusoy, Ömer Barış Bakova, Eraslan Sağlam, Nurseli Tırışkan, Emre Karaoğlu ve Ada Demirer rol alıyor. 

Kuvayi-Milliye-Destaniı 2

Galaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Celile Toyon, İhsan Ustaoğlu, Esin Eden, Murat Prosçiler, Fuat İşhan, Tuncer Cücenoğlu, Hayati Asılyazıcı, Ersan Uysan, Jale Şengül, Yaşar Özel, Saadet Sun ve Aycan Sümercan’ın da içinde bulunduğu birçok sanatçı, gazeteci, eleştirmen, akademisyen ve bürokrat katıldı.

Geceye katılan konuklara temsili İstiklal Madalyası dağıtıldı.

Sahneye konuş şekli etkileyici, dekor ve kostümler yenilikçi. Mutlaka izlemenizi öneririz.

Önceki İçerikZadie Smith ve Romanı İnci Gibi Dişler
Sonraki İçerikSosyal Bilimlerin Sosyal Medya İle İmtihanı
Yasemin Sungur
Yıllar önce okul dönemimin bittiğini söyleseler de ben hayatın tutkulu bir öğrencisi ve seçip aldıkları, özünden kattıkları ile sen izin verirsen ben bir rehber. Ben bir Özgür Martı. Ben bir düşleyen. Kanatlarım ile gelişime, paylaşıma ve değişime keyifle uçarım. İçimizde yaşayan gerçek Martı Jonathan’lara ulaşmak için MartiDergisi.Com’u uçurdum. Şimdi hep birlikte uçuyoruz. Kitapdaşlarımla birlikte Kitap ile Sohbet ederim ve onları İstanbul Oyuncak Müzesin de baş konuk olarak ağırlarım. Oyun oynamayı bırakmadım. Hayatı kelimeler ile anlatmayı, yazmayı ve onların büyüsüne kapılıp Yaz(ı) Kamplarımı keşfe dönüştürmeyi bilirim. Harekete Geçmeyenleri enerjimle uyandırırım. Sevgiyle nefes alıp, şiirle güne başlarım. Aşk ile Can oğlum ve Ceren kızımla, evrende hayat bir başka güzel. Şükür...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz