Kültür Sanat Ajandası – Kasım

Klasik müziğin buluşma noktası Akbank Sanat, yeni bir projeyle dev müzisyenleri sanatseverlerle buluşturuyor. Akbank Sanat Piyano Günleri kapsamında dünyaca ünlü piyano ustaları ve piyanonun genç yetenekleri 17-30 Kasım tarihleri arasında piyano resitali için bir araya geliyor. Akbank Sanat Piyano Günleri, 17 Kasım 2011 Perşembe günü müzik otoriteleri tarafından kendi kuşağının en büyük yeteneklerinden biri olarak tanımlanan, duyarlı müzikalitesi ve üstün performanslarıyla beğeni toplayan Denis Kozhukhin’in konseri ile başlayacak.

 

16 Kasım – 10 Aralık tarihleri arasına Füsun Sağlam’ın “BUMERANG” isimli resim sergisini Galeri Selvin’de görebilirsiniz. 1953′de İstanbul’da doğan Füsun Sağlam, orta ve lise öğrenimini High School’da tamamladı. 1977 yılında DTGSYO Grafik Bölümü’nü bitirdikten sonra Avustralya”da grafiker – illustrator olarak çalıştı.
www.galeriselvin.com
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamının farklı evrelerini aktaran anlamlı bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 73. yılına denk gelen 10 Kasım 2011’de açılan“1283” Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonu’ndan Fotoğraflarla Atatürk sergisinde 32 fotoğraf yer alıyor. Sergiye adını veren; Harbiye”de her yıl yapılan törenlerde okunduğunda, öğrencilerin hep birlikte ve tok bir sesle “İçimizde!” yanıtını verdikleri, Atatürk”ün Harbiye yıllarındaki okul ve apolet numarası olan “1283” Atatürk”e saygı sergisinin küratörlüğünü Ekrem Işın üstleniyor. Sergiyi 24 Kasım’a kadar gezebilirsiniz.
www.iae.org.tr

 

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 24-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Contemporary İstanbul’un Our Sanatçısı bu yıl ünlü ressam Komet olacak. Komet’in 70’inci yaşı ‘O Değilse Başkasıdır – Esrarengiz’ başlıklı bir sergiyle kutlanacak ve sanatçı düzenlenecek sergide son yapıtlarından bazılarını sergileyecek. 6. Contemporary İstanbul’a 22 ayrı ülkeden 41’i yurtdışı ve 48’ü yurt içi olmak üzere 89 çağdaş sanat galerisi katılacak. Fuarda Türkiye’den ve dünyadan 550 sanatçıya ait 3000 çağdaş sanat eseri sergilenecek.

 

<img class="alignright size-full wp-image-2196" casino pa natet title=”haya-hakikat” src=”http://www.martidergisi.com/wp-content/uploads/2011/12/haya-hakikat.png” alt=”” width=”119″ height=”93″ />İstanbul Modern, 22 Ocak 2012’ye kadar “Hayal ve Hakikat – Türkiye’den Modern ve Çağdaş Kadın Sanatçılar” sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, Türkiye”nin toplumsal ve kültürel dönüşümünü kadın sanatçıların üretimleri üzerinden gündeme getirmeyi amaçlıyor. Modern ve çağdaş sanatta kadın sanatçıların öncü ve eleştirel pozisyonlarını merkez alan sergi, Türkiye’nin sosyokültürel tarihine yeni ve alternatif bir bakış sunuyor. Küratörler Fatmagül Berktay, Levent Çalıkoğlu, Zeynep İnankur ve Burcu Pelvanoğlu’nun oluşturduğu seçki, kadın sanatçıların 1900’lü yılların başından bugüne uzanan üretim sürecini kapsayarak, resimden videoya birçok farklı sanat disiplinine yer veriyor.

 

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi”nde 15 Ekim tarihinde ziyarete açılan sergi, ressam, arkeolog ve müzeci Osman Hamdi Bey ile Amerikalı arkeolog ve fotoğrafçı John Henry Haynes ile Prof. Hermann Vollrath Hilprecht”in Osmanlı topraklarında kesişen yaşamlarından yola çıkarak, Amerikalı arkeologların Osmanlı topraklarındaki ilk kazılarını -Assos ve Nippur- ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri konu alıyor. Sergide, Pennsylvania Üniversitesi Müzesi, Boston Güzel Sanatlar Müzesi , İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ve özel koleksiyonlardan derlenen Osman Hamdi Bey resimleri, 19. yüzyıla ait arkeolojik fotoğraf ve çizimler, mektuplar, seyahat günlükleri ve ilk kez sergilenecek arkeolojik eserler yer alıyor. Osman Hamdi Bey”in az bilinen resimlerinin yanı sıra, Pennsylvania Üniversitesi Müzesi”nde keşfedilen ve bugüne kadar bilinmeyen iki resmi de sanatseverlerle ilk kez buluşuyor.

 

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece’de 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı. Eş zamanlı olarak 21. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı / ARTİST 2011 de açıldı. İstanbul Kitap Fuarı’na 610 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı gerçekleşirken, fuar süresince 200 etkinlik ve yüzlerce imza düzenleniyor.Onur yazarının Ferit Edgü, Onur Sanatçısının Yurdaer Altıntaş olduğu fuar 20 Kasım’a kadar gezilebilir. Fuarlarımızla ilgili ayrıntılı bilgiye www.istanbulkitapfuari.com www.istanbulsanatfuari.com

Daha fazla kültür sanat:
www.kultursanatajansi.com
www.facebook.com/KulturSantAjansi

Önceki İçerikKırklareli İkinci Teleskopuna Kavuştu
Sonraki İçerikBiz “Kitap ile Sohbet” Ediyoruz
Ayşe Dural
Saint Benoit mezunu. Bu okulda Fransızca ve İngilizceyi öğrendi ve çok sevdi; özellikle Fransızcayı. Sonrasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde devam etti. Çalışma hayatına Garanti Bankası Halkla İlişkiler Bölümü’nde başladı. Sonrasında dergiciliğe adım atarak Gelişim Yayınları’nda çalışmaya başladı. Türkiye’nin ilk “copyright” dergisi Marie Claire’de çalıştı. Suha Arafat’tan Orhan Pamuk’a kadar pek çok kişiyle söyleşiler yaptı, kadın hakları konusunda araştırmalar yaptı, modayı yakından takip etti. AMICA, BIBA gibi dergilerde çalıştı. Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. 2000-2006 yıllarında The Gate dergisinin yayın yönetmenliği yaptı. Koç Holding’in Bizden Haberler dergisinin yayın yönetmenliğini üstlendi. Daha sonra PR ajanslarında Medya İlişkileri Yönetmeni olarak çalışmaya başladı. Böylece artık haber yapmayacak, ama haberi gazetecilerle paylaşacaktı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesinin medya ilişkileri yönetmenliğini üstlendi. Yasemin Sungur’la birlikte Kültür Sanat Ajansı’nı kurdular. Kitap editörlükleri yaptı. Dural, basında ve halkla ilişkiler konusunda edindiği tecrübe, bilgi ve deneyimi, danışmanlık, eğitim ve seminerler aracılığı ile yeni nesillere aktarmakta ve martidergisi.com için röportajlar yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz