İstanbul Concept Gallery – 10×10 Sergisi

İstanbul Concept Sanat sonbahar sezonu açılışı 10×10 serisinin ikinci sergisi, 12 Eylül 2022’de gerçekleşti. Bu sergide yer alan eserler Cumhuriyet’in 100. yılına armağan Küratör Seçimi Kitabı’nda yer alacak eserlerden oluşmaktaydı. Küratör Seçimi Kitabı’nda yer alacak Sezai Aydın, Saygun Dura, Seydi Murat Koç, Sema Maşkılı ve Gazi Sansoy gibi önemli isimlerin eserleri sanatseverlerle buluştu.

Işık Gençoğlu’nun küratörlüğünde açılan sergide 10 farklı sanatçının 10 ayrı eseri yer alıyor. 2023 yılında Cumhuriyet’imizin 100. yılına armağan olarak planlanan kitapta yer alacak eserlerden oluşuyor. Seçilen eserlerdeki özen en dikkat çeken unsurlardan biri olarak görüldü. Kuşkusuz 2023 yılında görücüye çıkacak Küratör Seçimi Kitabı tüm sanatseverlerin arşivlerinde bir kaynak olarak yer tutacak.

Sergi, Istanbul Concept Galeri’de 8 Ekim 2022 tarihine kadar Salı-Cuma günleri tüm sanatseverlere açık, gezip görülebilir.

Ayşem Kaya

Önceki İçerikSeydi Murat Koç ile Özel Söyleşi
Sonraki İçerikSosyalleşmenin Toplumsal Bir Boyutu: Masa Oyunları
Aysem Kaya
Daimi şiirinde “Ne olsa kışın sonu bahardır” demiş. Bende İstanbul’da bir Mart ortası dünyaya geldim. İlk, orta lise eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi tüm yaşantımı kapladı.2018 yılında üniversite bölündükten sonra İÜ-Cerrahpaşa ile moleküllerin, reaksiyonların bize söylediği sağlık şifrelerini çözmeye devam ediyorum. Yüksekokulda farklı disiplinlerin akademik eğitimde rol almak keyifli, eğitici ve oldukça öğretici bir süreç olarak hayatımı dolduruyor. Yazmayı, okumayı, neşeli şarkılar söylemeyi seviyorum. Kız çocuklarının eğitimini toplumu yönlendiren kadındır duygusu ile önemsiyorum. Sosyal fayda olarak kız çocuklarının eğitimi ve toplumda satranç eğitiminin yaygınlaşması için dernek çalışmalarına devam ediyorum. Ben kendimi yaşam boyu öğrenen, öğrenci gibi görmeyi seviyorum. Öğrenme yolculuğumda “taşı kıran suyun sürekliliğidir” felsefesi ile hayata ve kendime kararlılıkla yol alıyorum.