Sağduyu ve Maneviyat Zamanı Geldi Çattı

Yaz aylarının astrolojik anlamda sıcak olacağını söylemekteydi gökyüzü…
Haziran ayında uyarıları almış olmalıyız. Ülkemiz sınırlarındaki gelişmeler ve yaşanan toplumsal olaylar bu eşzamanlılığı işaret etmekte…
Temmuz ayında aldığımız bu uyarıları, sağduyuyla değerlendirirsek, bu savaşı eyleme geçmeden de kazanabiliriz. Ama işin sırrı içimize dönmekte…
Bunun göksel işaretlerini birlikte okuyalım şimdi…

3 Temmuz’da savaş gezegeni Mars, hiç rahat etmediği barış yanlısı Terazi burcunda olacaktır. Yani huzur için savaşmak isteği ortaya çıkacaktır. Görüldüğü gibi ters çalışan bu enerji, savaşın dışarıda değil içeri de verilmesi anlamına gelir. Enerjimizi içeride kontrol etmezsek, dışarıda öfke patlamaları yaşayabiliriz. 23 Ağustos’a kadar devam edecek bu dönemi çok iyi yönetmeliyiz. Bu süreç içinde her türlü şiddetten uzak durmalı, hatta zorunlu haller dışında tıbbi operasyonlardan bile sakınmalıyız.

Temmuz’un 2’si ile 4’ü arasında etkili olacak gergin Dolunay, ay içinde gündem gelmiş konuları iyice tetikleyebilir. Olaylar en üst seviyeye gelecektir. Ama yine de olaylara, kişilere yönelmek yerine neye, niye, nasıl tepki verdiğimize dikkat etmeliyiz.

5 Temmuz yakınlarında bunu ne ölçüde başardığımızı kolaylıkla görebiliriz. Eğer içimizde aradığımız huzuru bulabilmişsek dışarıda hoş sürprizler bizi bekleyecektir. Özellikle ilişkiler açısından beklenmedik olaylarla karşılaşabiliriz. İkili ilişkilerimize ne kattıysak aynı oranda cevap alabiliriz. Sürprizlerin güzel olması için ilişkilerimize yatırım yapmalıyız.

11 Temmuz yakınlarında ise, özellikle önem verdiğimiz, otorite olarak kabul ettiğimiz kişilerle aramızda gerginlikler oluşabilir. Karşıdan gelen eleştiriyi olumlu yönde değerlendirirsek olayların akışını değiştirebiliriz. Böylece Ağustos’un ilk günlerinde yine gergin geçecek Dolunay’a iyi hazırlanmış oluruz.

15 Temmuz’dan birkaç gün öncesinde kendini iyice belli eden, iletişim sorunları gündeme gelebilir. 8 Ağustos’a kadar iletişim gezegeni Merkür geri harekette olacaktır. Her türlü yanlış anlamaya açık olduğumuz bu dönemde teknik olarak da sorunlarla karşılaşabiliriz. Öncesinden bilgisayarımızı yedeklemek, her türlü arızalara alternatif plan yapmak gerekli olacaktır. Önemli anlaşmaları bu dönemde imzalamak yerine, gözden geçirip üstünde çalışmak, sonradan iptal edilmemesine yarayacaktır.

Ayın en önemli vurgusu olan, “enerjimizi kontrol etme” konusunu hiç ihmal etmemeliyiz. Zira ayın 19’unda doğacak Yeniay’a kadar gittikçe hırçınlaşabiliriz. Olaylar tamamen kontrolden çıkabilir. Üzerimizdeki baskı artarken dayanma gücümüz düşebilir. Bunu dış dünyaya saldırmak yerine tamamen içe dönmeye yönlendirdiğimizde, gerçek bir aydınlanma yaşayabiliriz. Doğan bu Yeniay, güzel bir eşzamanlılıkla, manevi değerlere dönme zamanı olan Ramazan ayını başlatacaktır.

2012 fenomenini yaşadığımız bu yıl içinde manevi değerlerinde yıpratılacağı olaylar gündeme gelebilir. Her türlü bilgi ve inanç karmaşası yaşanabilir. 22 Temmuz yakınlarında inançları ilgilendiren konularda olmadık olaylarla karşılaşabiliriz. Yanlış bilgilenmenin ortaya çıkacağı gereksiz tartışmalar içinde olmamalıyız. Maneviyatımızı korumalıyız.

26 Temmuz yakınları münakaşalara açık zamanlar olacaktır. İnatlaşmalar, mücadeleler ve gerginlik yaratan olaylar ortaya çıkabilir. Egonun yarattığı tuzaklardan uzak durmalı, kendimizi ifade etmek için savaşmak gerekmediğini anlamalıyız. İnadın işe yaramadığı bir yazdan geçtiğimizi unutmamalıyız.

Temmuz’un son günlerinde ay boyunca ilişkilerimizi ne kadar geliştirdiğimizi görebileceğiz. Yakaladığımız iç huzuru dışarı yansıttığımızda, aşamayacağımızı sandığımız engelleri kolayca geçeceğiz. Tersi durumunda Ağustos’un oldukça yıpratıcı etkilerine açık olduğumuzu unutmamalıyız.

Unutmayalım ki, yıldızlar sadece karanlık geceleri aydınlatmıyor!

KOÇ ve yükselen KOÇ 21 Mart – 19 Nisan

Ailevi konuların öne çıktığı bir aydan geçiyorsunuz. Bir yandan aile içindeki konuların sorumluluğunu almalı, bir yandan da kariyerinizle ilgili konuları ihmal etmemelisiniz. Özellikle ikili ilişkiler, evlilikten yana sert gelişmeler gündeme gelebilir. Fevri davrandığınız takdirde ilişkinin kopma noktasına gelecektir. Sakin olmalı, fevri davranmadan empati kurmaya çalışmalısınız.

BOĞA ve yükselen BOĞA 20 Nisan – 20 Mayıs

Ay içinde pek çok kısa ziyaret yapmanız gerekebilir. Yakınlarınız, kardeşlerinizle ilişkileriniz önem kazanacaktır. Ticari konular gündeme geldiğinde acele kararlar almamalısınız. Özellikle imza atacağınız anlaşmalara dikkat etmelisiniz. Sağlığınızı da yormadan ilerlemeniz gerekecektir. İşler sizin istediğiniz gibi gitmese bile elinizden geleni yapmalısınız.

İKİZLER ve yükselen İKİZLER 21 Mayıs – 21 Haziran

Maddi konulara daha dikkat etmeniz gereken bir aydan geçmektesiniz. Harcamalarınız artacağı için daha iyi hesaplama yapmalısınız. Yakın çevrenizde ters giden şeylere tepki vermekten uzak durmalısınız. Aşk hayatınızda iniş çıkış yaşamanız olasıdır. Çocuklarla ilgili konuları da ciddiye almalı, sakin ama kararlı bir şekilde çözüme odaklanmalısınız.

YENGEÇve yükselen YENGEÇ 22 Haziran – 22 Temmuz

Bu ayı kendinize yönelerek kullanmalısınız. Başta sağlığınızı, ilişkilerinizi düzeltmek yönünde adımlar atmalısınız. Maddi açıdan kalıcı adımlar atmanız gerekiyorsa beklemede kalmanız iyi olacaktır. Hızlı karar verirseniz yanılabilirsiniz. Aile içinde artan hareketlilik sinirlerinizi bozabilir. Özellikle aile büyüklerinizin sağlığını ihmal etmemelisiniz.

ASLAN ve yükselen ASLAN 23 Temmuz – 22 Ağustos

Bu ayın son günlerine kadar olaylar çok da sizin istediğiniz gibi yol almayabilir. Kontrol edemeyeceğiniz olaylara tepki vermek yerine alttan almalısınız. Her türlü hastalık, rahatsızlık gibi konulara duyarlı olmalı, ama gereksiz endişeler taşımamalısınız. Yakınlarınız, kardeş ya da komşularınızla ilgili çok da hoşunuza gitmeyecek olaylar gündeme gelebilir.

BAŞAK ve yükselen BAŞAK 23 Ağustos – 22 kasım

Bu ayı gelecek günleri planlamaktan yana kullanmanız işe yaratacaktır. Ajandanızı programlandırmak için fırsatları iyi değerlendirmelisiniz. Yanı sıra sosyalleşmeye özen göstermelisiniz. Ancak maddi konularda bu kadar iyimser olmamalısınız. Harcamalarınızı iyi kontrol etmeli, detayları atlamamalısınız. Ekonomik açıdan risk almadan ayı geçirmeniz iyi olacaktır.

TERAZİ ve yükselen TERAZİ 23 kasım – 22 kasım

Göz önünde olacağınız günler sizi beklemektedir. Kariyeriniz, işiniz için önemli adımlar atabilirsiniz. Dikkatini çekmek istediğiniz insanlarla bağlantı kurabilirsiniz. Saygınlığınız, tanınırlığınız artacaktır. Ancak kişisel konularda sınandığınızı kabul etmelisiniz. Kendinizi ve ilişkinizi yıpratmamaya çalışmalısınız.

AKREP ve yükselen AKREP 23 kasım – 21 Kasım

Yeni kişilerle tanışma, yurtdışı, yabancılarla birlikte fırsatınız olabilir. Bu ayı iyi değerlendirirseniz gelecek ay işinizle ilgili ilerlemeler yaşayabilirsiniz. Ancak konsantre olmakta zorlanacağınız bu süreçte öfkenize hakim olmalısınız. Sağlıkla ilgili konuları ortaya çıkarsa görmezden gelmemelisiniz. Daha iyi günlere hazırlık yaptığınızı düşünerek hareket etmelisiniz.

YAY ve yükselen YAY 22 Kasım – 21 Aralık

Ay içinde ortaklaşa paylaşımlara çok dikkat etmelisiniz. Özellikle borç, alacak, kredi konularında yavaş hareket etmeli, risk almamalısınız. Sigorta, prim, nafaka, vergi gibi ödemelere karşı hazırlıklı olmalısınız. Gelecek günleri planlarken maddi konuları da dahil etmelisiniz. Arkadaşlarınız arasındaki gerginlikleri telafi etmeniz gerekebilir. Ancak arabuluculuk yaparken kendinizi yıpratmamalısınız.

OĞLAK ve yükselen OĞLAK 22 Aralık – 19 Ocak

İkili ilişkilerin çok öne çıkacağı bir ay sizi bekliyor. Evlilik, ortaklık gibi konularda daha hassas olmalısınız. Partnerinizle yakın ilişki kurmalı, onu anlamaya çalışmalısınız. Ayrıca işinizle ilgili ek sorumluluklar yüzünden oldukça gerilebilirsiniz. Yaşadığınız bu olayların çok da gizli kalmayacağını, herkes tarafından gözlenebileceğini bilmeli, ona göre adım atmalısınız.

KOVA ve yükselen KOVA 20 Ocak – 18 Şubat

Detaylara konsantre olmanız gereken yoğun bir program sizi beklemektedir. Verimli, pratik olmanız gerekecektir. Size yardım edenlerle iyi ilişkiler kurmalı, işlerinizi organize etmelisiniz. Yoğun programda asla sağlığınızı ihmal etmemelisiniz. Yurtdışı, basın, yayın, hukuk ya da turizm konusunda ters giden olaylar yaşarsanız inat etmemeli, enerjinizi boşa harcamamalısınız.

BALIK ve yükselen BALIK 19 Şubat – 20 Mart

Hayatın zevklerine daha yakın bir aydan geçmektesiniz. Sanat, spor, hobiler ya da yaratıcı işlere yönelebilirsiniz. Çocuklarınızı da ihmal etmemelisiniz. Ancak konu maddiyata gelince bu kadar rahat hareket etmemelisiniz. Ortaklaşa gelir ve giderler konusunda stresli zamanlar yaşayabilirsiniz. Kredili hesapları iyi kontrol etmelisiniz. Sağlık açısından her türlü operasyondan kesinlikle uzak kalmalısınız.

Önceki İçerikBir Kitabın Peşinden Yolculuk: Kaz Dağı
Sonraki İçerikKitap Tavsiyesi: Kirpinin Zarafeti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz