Kitap Raflarından En Yeniler

Nezihe Meriç,’in çocuklar için yazdığı Dur Dünya Çocukları Bekle isimli öykü kitabı Çınar Yayınları’ndan çıktı. Çocukları’nın yazarı Nezihe Meriç, bu kitabında, düşe kalka büyüyen, büyürken de etraflarında akıp giden yaşamı anlamaya, karşılarına çıkan zorlukları aşmaya çalışan sekiz çocukla ilgili, bazen eğlenceli, bazen de hüzünlü öyküler anlatıyor…

Dur Dünya Çocukları Bekle
Nezihe Meriç
Çınar Yayınları, Çocuk Kitapları, Öykü, 112 sayfa, 7 TL

 

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Görmeniz Gereken 501 Ada kitabı ile keşif tutkunlarına  iyi bir kaynak sunuyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yer alan 501 ada, Görmeniz Gereken 501 Ada kitabında toplandı. Polly Manguel’in editörlüğünü yaptığı kitap, keşif tutkunları için oldukça iyi bir kaynak. Okuyucuların ilgi duyabilecekleri özel konuları da göz önüne alarak hazırlanan kitapta, gemi enkazlarıyla ilgilenmek isteyenlere Kuzey Amerika”daki Manitou Adaları, yat yarışları için ise Yeni Zelanda yakınlarındaki Whitsunday Adaları gibi seçenekler sunuluyor.

Görmeniz Gereken 501 Ada
Editör: Polly Manguel
Çevirenler:Fügen Yavuz-Begüm Kovulmaz
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 544 sf, 60 TL

Dr. Atom Damalı, Osmanlı Sikkeleri Tarihi adlı kitabının 3. Cildi raflardaki yerini aldı. Bu ciltte Atom Damalı, her Sultan’a ait erişebildiği tüm sikkeleri tanımlamaya çalışıyor, kullanılan örnekleri metal, darp yeri ve tarih bazında alt gruplara ayırıyor. Nilüfer Damalı Eğitim Vakfı’nın büyük projesi Osmanlı Sikkeleri Tarihi’nin 3. Cildi’nde, her Sultan’a ait erişilebilen sikkeleri; farklı yazım tarzları, aynı yazının yerleşim farklılıkları ve belirli süslemelerin var online casino olup olmaması gibi değişiklikleri konu almıştır. Damalı, bu farklılıkları yazı ile açıklamamasına rağmen, 3. Cilt’te bulunan kapsamlı ve renkli resimler, sikke tiplerindeki farklılıkları kolayca seçebilme olanağı sağlamaktadır.

 

Daniel Bensaïd’in herkes için anlaşılabilir bir ‘Marx Kılavuzu’ olarak tasarladığı son kitabı, Charb’ın eğlenceli ve matrak karikatürlerinin katkısıyla kitapçılarda… Habitus yayınlarından çıkan kitap hem Marx’ın eserlerine eğlenceli bir giriş kılavuzu, hem hafıza tazeleyici bir liste hem de düşünmek ve harekete geçmek için bir alet çantası niteliğinde.

 

İskoç yazar Alexander McCall Smith’in tefrika roman geleneğini yeniden canlandırdığı İskoçya Sokağı 44 Numara’nın baş kahramanı köklü tarihi, kendi özgü atmosferiyle Edinburgh kenti. Scotsman gazetesinde yazarın tefrika halinde yazmaya başladığı roman, takipçilerinin verdiği bilgiler,  aktardıkları olay ve karakterlerle iyice canlanarak modern bir kent yaşamı panoraması oluşmasını sağlamış. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanan İskoçya Sokağı 44 Numara hem edebi tadı hem de gündelik hayatın içinden ayrıntıları bir arada sunabilmesiyle okurlarını büyüleyecek nitelikte.

İskoçya Sokağı 44 Numara
Alexander McCall Smith
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 514 sayfa, 20 TL

 

OkuyanUs yayınlarının Dizüstü Edebiyat serisinden yeni çıkan kitabının adı “Bayılmışım… Kendime Geldiğimde 40 Yaşındaydım”. Zeki ve sivri dilli bir üslubun altındaki hüznünü  gizlemeyecek kadar cesur olan Şebnem Aybar, binlerce kadının dünyasına sözcülük yapıyor. “İtiraf ediyorum; Tanrı akıl dağıtırken, ben masanın altında, kaybettiğim terliğimin tekini arıyordum Belki de bayılmıştım. Kendime geldiğimde kırk yaşındaydım” diyerek başladığı bu yolda bizi hayatlarımızın trajikomik bir dönemine taşıyor.

Sanayici kimliğiyle tanınan Tahsin Tarhan’ın Doğan Kitap tarafından basılan ilk eseri “Günden Kalan İzler”le birlikte ekonomik nedenlerle okuyamayan onlarca, hatta yüzlerce çocuğun hayatı da renklenecek.  Dünyanın gezdiği çeşitli ülkelerinde çektiği fotoğrafları ‘Günden Kalan İzler’de toplayan Tahsin Tarhan’ın bu ilk kitabına  Fikri Sağlar’dan Mehmet Ali Birand’a, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’den Oğuz Haksever’e, Tanju Cılızoğlu’ndan Mehmet Yaşin’e, spordan sanata, edebiyattan medyaya Türkiye’nin önde gelen isimlerinin yorumlarıyla renk kattı.  Çocukların eğitimine katkı sağlamayı hedefleyen kitabın satışının tüm geliri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı aracılığıyla okul özlemiyle yaşayan çocuklara adanacak.

 

Önceki İçerikHayatımız Orijinal Mi Kopya Mı?
Sonraki İçerikKültür Sanat Ajandası
Ayşe Dural
Saint Benoit mezunu. Bu okulda Fransızca ve İngilizceyi öğrendi ve çok sevdi; özellikle Fransızcayı. Sonrasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde devam etti. Çalışma hayatına Garanti Bankası Halkla İlişkiler Bölümü’nde başladı. Sonrasında dergiciliğe adım atarak Gelişim Yayınları’nda çalışmaya başladı. Türkiye’nin ilk “copyright” dergisi Marie Claire’de çalıştı. Suha Arafat’tan Orhan Pamuk’a kadar pek çok kişiyle söyleşiler yaptı, kadın hakları konusunda araştırmalar yaptı, modayı yakından takip etti. AMICA, BIBA gibi dergilerde çalıştı. Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. 2000-2006 yıllarında The Gate dergisinin yayın yönetmenliği yaptı. Koç Holding’in Bizden Haberler dergisinin yayın yönetmenliğini üstlendi. Daha sonra PR ajanslarında Medya İlişkileri Yönetmeni olarak çalışmaya başladı. Böylece artık haber yapmayacak, ama haberi gazetecilerle paylaşacaktı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesinin medya ilişkileri yönetmenliğini üstlendi. Yasemin Sungur’la birlikte Kültür Sanat Ajansı’nı kurdular. Kitap editörlükleri yaptı. Dural, basında ve halkla ilişkiler konusunda edindiği tecrübe, bilgi ve deneyimi, danışmanlık, eğitim ve seminerler aracılığı ile yeni nesillere aktarmakta ve martidergisi.com için röportajlar yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz