Sürekli gelişimde olmak…

Yeni bir ay ve yeni bir dergi ile buluşuyoruz… Dergimiz insanın yaşamında var olan her konuya olumlu içerik ile dokunmaya çalışıyor. Umarım yine bu ay da seçtiğimiz konularla yararlı, oluruz.

yaseminsungurBeni son aylarım çok hareket halinde geçiyor. Geçtiğimiz günlerde pek çok seyahat yaptım. Gaziantep, Ankara, Afyon, Kayseri, Erzurum, Trabzon, Lefkoşa, Rize… Her seyahat yeni insanlar yeni deneyimler demek. Seminer ve konferans vermek için gittiğim şehirlerde öğrenciler ve iş insanları ile bir araya geldik. Kariyer ve Gelecek, Duygusal Zeka, Konumuz: Mutluluk, Yönetimde Koçluk Bakış açısı, Müşteri İlişkilerinde Koçluk Bakış Açısı ismini verdiğim seminer ve konferans konuşmalarımı yaptım. Katılanlar bilir benim konuşmalarım interaktif, yani karşılıklı konuşmaya fırsat vererek ilerler.

Yaptığım iş pek çok konuda okumamı araştırmamı gerektiriyor. Bir konuşma hazırlamak için binlerce sayfa okuyorum. Okuyorum, anlıyorum, sindiriyorum ve yorumluyorum. Kendi yaşamımla buluşturuyorum öğrendiklerimi ve kendi hikayelerimle anlatıyorum. Ben pozitif psikoloji akımının takipçisiyim. Pozitif psikoloji insan doğasında yanlış olan noktalara bakmak yerine olumlu olan özelliklere bakar. Bu alan psikolojinin her hangi bir alanına rakip olmayı ya da eleştiri getirmeyi hedeflemediği gibi, var olan sisteme katkıda bulunmaya çalışır. Bireyin güçlü yanları, yetenekleri, kişiliği ve olumlu özellikleri üzerine eğilir, daha verimli ve mutlu olmasına katkıda bulunur. Bugün yaptığımız koçlukta bu düşünceyi kullanır. Seminerlerimde de bunu anlatıyorum. Hedeflediğimiz iyi bir yaşam için sadece kendimiz gayret edebilir ve gerçekleştirebiliriz. Mutlu olmak için de gayret etmeliyiz diyorum.

Bu arada Kitap ile Sohbet Pazartesi’sinde Stefano Elio D’Anna’yı misafir ettik. Çok etkilenerek okuduğum Tanrılar Okulu kitabı hakkında yazarı ile sohbet müthiş bir deneyimdi. Onun bir sözü ile bitireyim bugün yazımı “düşmanını ve korkularını sev, kendini tanıman ve geliştirmen için iyi bir fırsat”

Sevgiyle nefes alın, konuşun, adım atın, paylaşın ve farkı görün…

Yasemin Sungur imza

ben@yaseminsungur.com

Önceki İçerikNepal – Tibet – Hindistan Gezisi
Sonraki İçerikKendinizi Tanımak İçin Olaylara Şans Verin…
Yasemin Sungur
Yıllar önce okul dönemimin bittiğini söyleseler de ben hayatın tutkulu bir öğrencisi ve seçip aldıkları, özünden kattıkları ile sen izin verirsen ben bir rehber. Ben bir Özgür Martı. Ben bir düşleyen. Kanatlarım ile gelişime, paylaşıma ve değişime keyifle uçarım. İçimizde yaşayan gerçek Martı Jonathan’lara ulaşmak için MartiDergisi.Com’u uçurdum. Şimdi hep birlikte uçuyoruz. Kitapdaşlarımla birlikte Kitap ile Sohbet ederim ve onları İstanbul Oyuncak Müzesin de baş konuk olarak ağırlarım. Oyun oynamayı bırakmadım. Hayatı kelimeler ile anlatmayı, yazmayı ve onların büyüsüne kapılıp Yaz(ı) Kamplarımı keşfe dönüştürmeyi bilirim. Harekete Geçmeyenleri enerjimle uyandırırım. Sevgiyle nefes alıp, şiirle güne başlarım. Aşk ile Can oğlum ve Ceren kızımla, evrende hayat bir başka güzel. Şükür...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz