Negatif ve Pozitif Düşüncenin Sonuçları

Pozitif olma hali, esasen bir düşünce sistemidir. Her durumda pozitif enerjinin tetiklenmesini sağlar ve bize dönen sonuçların da pozitif olacağını öngörür. Böylece insanı her zaman aktif ve sağlıklı kılmayı hedefler.

negatif-pozitifHepimiz, son yıllarda zamanın ne derece hızlı aktığının farkındayız. 21. yüzyıla damgasını çoktan vurmuş olan teknolojiden siyasete, iş hayatından sosyal yaşama uzanan değişimlerin hızı ise düşünceyi zorluyor. Çünkü beynimiz, bu yeni farkındalığa uyum sağlamakta zorlanıyor. Bu yüzden stres, depresyon, iç çatışma, tatminsizlik, moral bozukluğu, motivasyon düşüklüğü gibi duygusal çöküntüler yaşıyoruz. O halde, bugünün gereklerine göre yaşamak ve yarına hazırlanmak için düşünce sistemimizi bu hıza ayak uyduracak biçimde yeniden yapılandırmamız gerekiyor.

Dışa ve İçe Yöneltilen Negatif Enerji Nelere Neden Olur?

Negatif enerjinin artması, negatif bakış açısının ve olumsuz anlamda eleştirel bir karakter yapısının edinilmesine neden olur. Dış dünyaya yöneltilen negatif enerji, kendisine negatif algılamalar olarak geri döner. Durum böyle devam ettiğinde, insan özgüvenini yitirir, kişiliğinde bozulmalar meydana gelir. Daha ileri seviyelerde kişi sadistçe davranışlar bile sergileyebilir. Örneğin, bir insanın kişiliğini, özgüvenini yok etmekte rol oynar.

depresyon

İçe dönük negatif enerji ise, kişinin kendi kendini tahrip edercesine eleştirmesine neden olur. Kişi kendini herkesten zayıf ve aşağı görmeye başlar. Beceriksizliğinin farkındadır ve kendisini çaresiz hissederek bu duruma boyun eğer. Daha ileri aşaması mazoşist bir yapının ortaya çıkmasıdır. Bunu ileriye taşırsa intihara kadar götürebilir. Negatif bakış açısı bir kısır döngüdür. Kişi negatif gördükçe negatif enerjisi artar ve negatif enerji onun negatif tepkilerde bulunmasına sebep olur. Davranışların davranışları doğurması sebebi ile de negatife tepki alır.

Pozitif Olmak İnsana Ne Kazandırır?

Pozitif bir insan ise:

  1. Hangi durumda olursa olsun alternatif üretir.
  2. Öğreti kalıplarımızın bize çizdiği sınırların ötesine geçebilir.
  3. Çözüme yönelik düşünür.
  4. Akılcıdır, aklını kullanır.
  5. Hızlı değişime, aynı anda hızla ayak uydurabilir.
  6. Zihinsel anlamda özgürleşmiştir.
  7. Başarılıdır ve iç huzuruna sahiptir.

Einstein’ın dediği gibi “Problemi yaratan beyinle o problemi çözmek mümkün değildir.”

Negatif iseniz, pozitif düşünme sistemini benimsemek için öncelikle zihninizdeki örümcek ağlarından kurtulmanız gereklidir.

Önceki nesillerin, kendi yarattıkları problemleri kendi düşünce yapılarıyla çözmeleri olanaksızdır. Fakat insan öğrenen bir varlıktır. Değişimlere ve onların hızlarına nasıl yetişeceğini öğrenerek düşünce sistemini yeniden yapılandırabilir. Bunun ilk basamağı da, pozitif düşünmenin ne denli önemli olduğunun kavranmasıdır.

Öznür Yılmaz Berk

Kaynak: Prof. Dr. Nursel Telman, Pozitif Düşünmenin Sihirli Gücü

Önceki İçerikEn Önemli Seçimlerimiz: Eş ve İş
Sonraki İçerikEtkili Bir Lider Olmanın Gereklilikleri ve Kendini Bilmek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz