Kitap ile Sohbet İzmir’de Yasemin Sungur ile Yeni Yıla Merhaba

Kitap ile Sohbet İzmir ikinci sezonunda devam ediyor. Ne güzel ki bu sene aramıza yeni kitapdaşlar da katılıyor. Biz de git gide büyüyen bir aile oluyoruz böylece.

Bu sezona 4 Ekim’de başladık. Neler mi okuduk? İlk kitabımız Melike İlgün’ün Paramparça isimli romanıydı. Türkiye’nin farklı dönemlerinde dolaştık. Hemen ardından Ferit Edgü ile devam ettik. Hakkâri’de Bir Mevsim ile farklı bir coğrafyada, insanın diliyle kurduğu coğrafyalarında gezindik.

Vedat Türkali’nin Bir Gün Tek Başına adlı romanı ise kitapdaşlara bir başka dönemi hatırlattı. Gölgesizler ise Hasan Ali Toptaş edebiyatını anlamak için tüm kitapdaşlarımıza iyi bir başlangıç oldu. Herkes aklındaki soru işaretlerini döktü ve olaylardan olaylara, kişilerden kişilere farklı köprüler kurduk.

Erlend Loe’nun Doppler adlı romanıyla devam eden sezon bize, tüketim toplumunda geldiğimiz noktayı tartışma imkânı sundu.

Ve eski yılı uğurlamaya hazırlandığımız şu zamanlarda Gonçarov’un Oblomov’u ile Rusya’nın bir dönemini kapatıp yeni bir döneminin açılışına şahit oluyoruz. Oblomovluk kavramını tartışıyoruz. Üstelik bu sohbetin ilk haftasında Yasemin Sungur ile bir araya gelme fırsatı bulduk. Bu zamanı değerlendirip hep birlikte hasret giderdik ve erken bir yeni yıl kutlaması yaptık. Sıcak şaraplarımız ve bol muhabbet eşliğinde zaman geçti gitti. Kurulan dostluklar hediyelerimizden öte.

Yeni yıl dileklerimiz ise gelişimden yana… Mutlulukla, sağlıkla, aşkla…

Siz de her perşembe 11.00-13.00 arası Alsancak’ta yaptığımız sohbetlerde aramıza katılmak isterseniz @erbilberil Instagram hesabından bana ulaşabilirsiniz.

Beril Erbil

Önceki İçerik21 Ocak Haftası Kültür Sanat Ajandası
Sonraki İçerikBisikletle Basel – Frankfurt – 3
Beril Erbil
1982 yılında İzmir’de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2012 yılına kadar perakende sektöründe çalıştı. Kurumsal hayata veda etmesinin ardından 2013’te Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde Sosyal Bilimlerde İnsan Çalışmaları üzerine yüksek lisansa başladı. Bitirme projesini Franz Kafka’nın Dönüşüm Adlı Eserinde Yabancılaşma üzerine yaptı. 2015 yılında Yazı Çizi Çeki Atölyesi’ni hayata geçiren Beril Erbil, edebiyat atölyeleri düzenliyor, kurumsal eğitimler veriyor; editörlük, edebiyat ve öykü çalışmalarına devam ederken çeşitli dergi ve gazeteler için yazılar yazıp söyleşiler yapıyor.