Kitap ve Albümler Arasında

Bu sayfalarımızda sizlere yeni kitap ve albümleri tanıtacak, yeni müze ve mekanlar ile tanıştıracağız. Biri mutlaka sizin için…

Mircan’ın Elixir’i Her Derde Deva

Mircan’ın altıncı uluslar arası albümü ‘Elixir’ raflardaki yerini aldı. UCM (Uncatalogued Music Production)’dan çıkan Elixir, Gülten Akın’ın şiirleri üzerine bir albüm. Tüm bestelerin Mircan’a ait olduğu Elixir, sanatçının sadece Türkçe eserlerden oluşan ilk albümü. 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, Selim Güneş’in Sabahattin Ali’nin ‘Ayran’ isimli öyküsünden esinlenerek senaryosunu yazıp yönettiği ‘Kar Beyaz’ın müzikleriyle En İyİ Müzik Ödülü’nü de kazanan Mircan için, Ingiliz The New Internationalist Kafkaslar’ın Diamanda Gallas’ı diyor. Kimileri Lorena Mc. Kenneth’la kıyaslıyor. Folk Roots dergisi eski çağlara ait eşsiz bir kanaviçeye benzetiyor  müziğini.

 

 

Bülent Ortaçgil’in Yeni Albümü

Türkiye’de şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, ‘Sen’ isimli yeni albümünü Ada Müzik’ten çıkarttı. Her zamanki gibi tüm söz ve bestelerde sanatçının imzasını taşıyan ‘Sen’ çok özel Ortaçgil şarkılarıyla bezeli.  Bülent Ortaçgil, yoğun konser temposuna rağmen yedi yıldır albüm yapmamıştı. Son çalışması ‘Sen’de yer alan yeni şarkılar sanatçının sevenlerini ziyadesiyle memnun edeceğe benziyor. Albümde müziklerin yanı sıra şarkı sözlerinin de şiirselliği göze çarpıyor.

Sanatın Da Artık Atlası Var

Dünyanın en kapsamlı müze kitabı olan Sanat Atlası, vitrinlerde yerini aldı. İngiltere’nin önde gelen sanat eleştirmeni ve BBC sanat tarihi belgeselleri yapımcısı Andrew Graham-Dixon’ın danışmanlığında yayına hazırlanmış müthiş bir kaynak kitap olan ve tarih öncesi dönemden günümüze uzanan, estetik ve entelektüel bir kültürel ritüel niteliğindeki eser, dünyanın önde gelen sanat danışmanlarının ortak çabası ve özenli bir çalışma sürecinin yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Kitabın sayfalarını karıştıranlar, Renoir’dan Reinhardt’a, Michelangelo’dan Damien Hirst’e kadar pek çok sanatçı hakkında zengin bilgiler bulacak, farklı tarihsel dönemler ve sanat hareketleri hakkında kısa ama doyurucu bilgilerle karşılaşacaklar.Boyut Yayınları’ndan çıkan kitap 390 TL.

Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Albümleri Yeniden Yayınlanıyor

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, 1990’lı yıllarda Münir Nurettin Selçuk’tan yakın dönem Türk pop müzik çalışmalarına, müzik tarihimize tanıklık eden, klasikler arasında yerini almış yetmiş albümü ticari amaç gütmeden müzikseverlerle buluşturarak önemli bir kültür hizmeti gerçekleştirmişti. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, TFM Müzik işbirliğiyle bu albümleri yeniden yayınlıyor. Bu değerli koleksiyonun ilk albümü en güzel İstanbul şarkılarını bir araya getiren ve Emel Sayın ve Modern Folk Üçlüsü tarafından seslendirilen “İstanbul Şarkıları”. Albümde, 15 şarkı yer alıyor. Aziz İstanbul, Kalamış, Biz Heybeli’de, Bahar Geldi Gül Açıldı, Kız Sen İstanbul’un Neresindensin, Beyoğlu’nda Gezersin ve Kâtibim bu şarkılardan birkaçı.

İtalyan Aşkı: İtalyan Mutfağına Dair Bir Serenat

Martı’nın iki sayıdır yemek yazılarını yazan Zeynep Bragiotti ve Binnur Akhun Önen’den nefis bir yemek kitabı. Yemek yapmak yetenek, sevgi, zevk ve damak tadı gerektiren bir iş; yazmak ise yetenek gerektiriyor. Bragiotti ve Önen bu her iki yetenek de bulunuyor. Üstelik ikisi de İtalya aşığı. Eh durum böyle olunca ortaya da enfes bir kitap çıkmış. İnkılap yayınlarından çıkan kitapta İtalya’yı oluşturan 20 bölge turistik ve coğrafi özellikleriyle okura tanıtılıyor. Karbonhidratın merkez olduğu bir ülke mutfağında ekmekleri es geçmek olmaz. Kitap, söz konusu 20 bölgenin en sevilen 37 ekmeğinin tarifi ve hikayesi ile kendisine bilinen İtalyan mutfağı kitaplarından farklı bir yer ediniyor.

Daha fazla kültür sanat haberi için www.kultursanatajansi.com

Önceki İçerikEtkili Ebeveyn Olmak İçin
Sonraki İçerikİşgal Yıllarında İstanbul – 2
Ayşe Dural
Saint Benoit mezunu. Bu okulda Fransızca ve İngilizceyi öğrendi ve çok sevdi; özellikle Fransızcayı. Sonrasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde devam etti. Çalışma hayatına Garanti Bankası Halkla İlişkiler Bölümü’nde başladı. Sonrasında dergiciliğe adım atarak Gelişim Yayınları’nda çalışmaya başladı. Türkiye’nin ilk “copyright” dergisi Marie Claire’de çalıştı. Suha Arafat’tan Orhan Pamuk’a kadar pek çok kişiyle söyleşiler yaptı, kadın hakları konusunda araştırmalar yaptı, modayı yakından takip etti. AMICA, BIBA gibi dergilerde çalıştı. Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. 2000-2006 yıllarında The Gate dergisinin yayın yönetmenliği yaptı. Koç Holding’in Bizden Haberler dergisinin yayın yönetmenliğini üstlendi. Daha sonra PR ajanslarında Medya İlişkileri Yönetmeni olarak çalışmaya başladı. Böylece artık haber yapmayacak, ama haberi gazetecilerle paylaşacaktı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesinin medya ilişkileri yönetmenliğini üstlendi. Yasemin Sungur’la birlikte Kültür Sanat Ajansı’nı kurdular. Kitap editörlükleri yaptı. Dural, basında ve halkla ilişkiler konusunda edindiği tecrübe, bilgi ve deneyimi, danışmanlık, eğitim ve seminerler aracılığı ile yeni nesillere aktarmakta ve martidergisi.com için röportajlar yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz