Kültür Sanat Ajansı – 2

12. İstanbul Bienali, 17 Eylül tarihinden itibaren İstanbul’u bir kez daha dünya sanat çevrelerinin ilgiyle izlediği bir sanat platformuna dönüştürmeye hazırlanıyor. Avrupa’da Venedik Bienali ile beraber yılın en önemli sanat etkinliği olarak anılan İstanbul Bienali”nin bu yılki başlığı İsimsiz (12. İstanbul Bienali), 2011 olarak belirlendi. Bienalin, küratörler Adriano Pedrosa ve Jens Hoffmann tarafından belirlenen başlığı ve görsel kimliği, minimalist ve kavramsal yapıtlarıyla 20. yüzyıl güncel sanatının en önemli isimleri arasında sayılan Kübalı-Amerikalı sanatçı Felix Gonzaez-Torres’e göndermeler içeriyor. 12. İstanbul Bienali, yapıtların sunumuna ve birbiriyle ilişkisine öncelik tanıyacak şekilde, özenle inşa edilmiş tek bir mekâna, Antrepo’ya yerleştirilecek.

 

Sabancı Vakfı’nın desteği ve Akbank’ın sponsorluğunda müzik yolculuğuna başlayan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 27 Eylül’de Bursa’da, 29 Eylül’de Köln birer konser veriyor. Şef Cem Mansur yönetimindeki 16-22 yaş arasındaki 95 müzisyen Türkiye’nin çeşitli konservatuarlarından seçilmiş.

 

Rampa, İstanbul Bienali’ne eş zamanlı olarak düzenleyeceği sergisinde çalışmalarını Londra’da sürdüren Ergin Çavuşoğlu’nu ağırlayacak. 12 Eylül – 22 Ekim 2011 tarihleri arasında görülebilecek As I write this, I am finishing the amazing three-week long Clean buy-detox.com/shop/urine-drug-test-detox-drinks/zydot-ultimate-blend-orange-flavor-detail program. serginin adı: Başkalık… Çavuşoğlu’nun eski ve yeni çalışmalarını bir araya getirecek olan Başkalık isimli sergide büyük bir video yerleştirmesinin yanı sıra heykeller ve çizimler de yer alacak. www.rampaistanbul.com

 

İnci Eviner, 2011 başında Paris Modern Sanatlar Müzesi’nde düzenlenen kişisel sergisinde gösterdiği Kırık Manifestolar’ı 17 Eylül’den itibaren İstanbul’da sergiliyor. Haldun Dostoglu’nun düzenlediği ve Nazlı Gürlek küratörlüğünde hazırlanan sergi yakın bir gelecekte “Nesrin Esirtgen Koleksiyonu” mekanına dönüşecek olan Mısır Apt. 5. Katta açılacak. Kırık Manifestolar sergi mekanını kıskançlık, haset, şefkat, aşk, eğlence, cinsellik, şiddet, terör, cinayet, umut ve utancın göz önüne serildiği ve izleyiciyi hem görsel hem zihinsel hem de duygusal açıdan kavrayıp içine çekiveren sürreel bir sahneye dönüştürüyor. Sergi Pazar/Pazartesi hariç hergün 11:00 – 18:00 arası açık olacaktır. www.galerinevistanbul.com

 

New York’ta 237.000 kişi tarafından ziyaret edilen Amerikan Doğal Tarih Müzesi’nin 2009 yılında New York’ta açtığı İklim Değişikliği Sergisi, Türk Telekom ana sponsorluğunda 4 Ekim 2011 – 15 Ocak 2012 tarihleri arasında Santralİstanbul Ana Galeri’de açılacak… 21.yy’ın en karmaşık, önemli, bilimsel ve sosyal konusu hakkında bilgi veren İklim Değişikliği Sergisi, her yaştan ziyaretçiye hitap ederken, gelecek nesiller için de iklim değişikliğinin sonuçlarını sunuyor. Tek bir çözümün olmadığına dikkat çeken sergi, ziyaretçilere kişisel, toplumsal ve devletlerarası eylemlerin bu soruna ne kadar etkili çözümler sunabileceğini gösteriyor.

 

17 Eylül – 2 Ekim 2011Pera Müzesi Eğitim etkinlikleri yeni sezona “Street Art: Boyama Dokunma!” adlı farklı bir atölye programı ile başlıyor. Pera Film’in Eylül ayı “Street Art” programına paralel olarak, farklı yaş grupları için düzenlenecek atölyeler 17 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında hafta sonları gerçekleşecek. www.peramuzesi.org.tr

 

Bahçeşehir Üniversitesi Yaratıcı Fikirler Enstitüsü bu kez Türkiye’de bir ilke imza atarak İstanbul’da bir deneysel sanat festivali düzenliyor. 9 – 15 Eylül 2011 tarihleri arasında İstanbul’un çeşitli mekanlarında gerçekleştirilecek ve beş farklı disiplinden 12 deneysel sanat uygulamasını sanatseverlerle buluşturacak olan LET’STANBUL 2011 Deneysel Sanat Festivali’ne tüm dünyadan genç sanatçılar katılacak. Tamamen üniversite öğrencileri tarafından organize edilen ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin desteğiyle hayata geçirilen projenin amacı; sanatı belirlenmiş alanlardan kamusal alanlara taşımak.
Daha fazla kültür sanat:
www.kultursanatajansi.com
www.facebook.com/KulturSantAjansi

Önceki İçerikRaftakiler
Sonraki İçerikVize İlk Teleskopuna Kavuştu
Ayşe Dural
Saint Benoit mezunu. Bu okulda Fransızca ve İngilizceyi öğrendi ve çok sevdi; özellikle Fransızcayı. Sonrasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde devam etti. Çalışma hayatına Garanti Bankası Halkla İlişkiler Bölümü’nde başladı. Sonrasında dergiciliğe adım atarak Gelişim Yayınları’nda çalışmaya başladı. Türkiye’nin ilk “copyright” dergisi Marie Claire’de çalıştı. Suha Arafat’tan Orhan Pamuk’a kadar pek çok kişiyle söyleşiler yaptı, kadın hakları konusunda araştırmalar yaptı, modayı yakından takip etti. AMICA, BIBA gibi dergilerde çalıştı. Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. 2000-2006 yıllarında The Gate dergisinin yayın yönetmenliği yaptı. Koç Holding’in Bizden Haberler dergisinin yayın yönetmenliğini üstlendi. Daha sonra PR ajanslarında Medya İlişkileri Yönetmeni olarak çalışmaya başladı. Böylece artık haber yapmayacak, ama haberi gazetecilerle paylaşacaktı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesinin medya ilişkileri yönetmenliğini üstlendi. Yasemin Sungur’la birlikte Kültür Sanat Ajansı’nı kurdular. Kitap editörlükleri yaptı. Dural, basında ve halkla ilişkiler konusunda edindiği tecrübe, bilgi ve deneyimi, danışmanlık, eğitim ve seminerler aracılığı ile yeni nesillere aktarmakta ve martidergisi.com için röportajlar yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz