Paşabahçe’den ‘Konuşan Paralar’ Sikkeler Koleksiyonu

Paşabahçe, Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları’nın 11’incisi ‘Konuşan Paralar, Sikkeler Koleksiyonu’ndaki eserler göz kamaştırıyor.

Paşabahçe Mağazaları, sınırlı sayıda ürettiği dekoratif objelerden oluşan ‘Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları’ ile kültürel mirası koruma ve gelecek kuşaklara aktarma misyonunu sürdürüyor. Paşabahçe Mağazaları’nın ‘Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları’nın 11’incisi ‘Konuşan Paralar, Sikkeler Koleksiyonu’ adıyla; çok kültürlü Anadolu tarihine, objektif birer tarih vesikası olan sikkeler üzerinden ışık tutuyor.

Dünyanın önde gelen cam üreticilerinden Şişecam’a bağlı Paşabahçe Mağazaları’nın bugüne kadar 10 ayrı başlıkta hazırladığı koleksiyonlara bir yenisi eklendi. Daha önce Anadolu Medeniyetleri, Osmanlı, Camda Mavi Beyaz, Mineli Camlar, Camda Sanatlı Yazı, Mozaik, 7, Aşure, İstanbul ve Kristalin Çiniler temalarıyla hazırlanan koleksiyonların sonuncusu ‘Konuşan Paralar, Sikkeler Koleksiyonu’ adını taşıyor. Paşabahçe ‘Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonu’nun 11’incisini oluşturan yeni koleksiyonda, sınırlı sayıda üretilen toplam 20 eser yer alıyor. Son koleksiyonla birlikte ‘Tarih-Kültür–Cam Koleksiyonu’nda özel olarak tasarlanan ve sınırlı sayıda üretilen toplam eser sayısı 382’ye ulaşırken, bunlardan 143 adedi limitini doldurduğu için artık üretilmiyor.

Şişecam’ın 2012 yılı için hazırladığı ‘Konuşan Paralar, Sikkeler Koleksiyonu’ adlı yeni koleksiyonda yer alan eserler, çok kültürlü Anadolu tarihine objektif birer tarih vesikası olan sikkeler üzerinden ışık tutmayı amaçlıyor. Arkeolojik araştırmalarla elde edilen bulguların değerlendirilmesinde kullanılan önemli bir kaynak olan sikkelerin, antik çağlardan başlayıp 19.yy’a kadar Anadolu coğrafyasının kültürel, siyasal, dini, ekonomik durumunu yansıtan bir tür ayna niteliği taşıdığından yola çıkan Paşabahçe; Anadolu’da kurulmuş medeniyetlerin, bu topraklara hükmeden hükümdarların, izini bırakanların hikâyelerinin ‘Konuşan Paralar, Sikkeler Koleksiyonu’ ile farklı bir bakış açısıyla yeniden anlatılmasını sağlıyor.

Önceki İçerikKültür Sanat Ajandası
Sonraki İçerikSanatla Yeni Yılı Karşılayın
Ayşe Dural
Saint Benoit mezunu. Bu okulda Fransızca ve İngilizceyi öğrendi ve çok sevdi; özellikle Fransızcayı. Sonrasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde devam etti. Çalışma hayatına Garanti Bankası Halkla İlişkiler Bölümü’nde başladı. Sonrasında dergiciliğe adım atarak Gelişim Yayınları’nda çalışmaya başladı. Türkiye’nin ilk “copyright” dergisi Marie Claire’de çalıştı. Suha Arafat’tan Orhan Pamuk’a kadar pek çok kişiyle söyleşiler yaptı, kadın hakları konusunda araştırmalar yaptı, modayı yakından takip etti. AMICA, BIBA gibi dergilerde çalıştı. Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. 2000-2006 yıllarında The Gate dergisinin yayın yönetmenliği yaptı. Koç Holding’in Bizden Haberler dergisinin yayın yönetmenliğini üstlendi. Daha sonra PR ajanslarında Medya İlişkileri Yönetmeni olarak çalışmaya başladı. Böylece artık haber yapmayacak, ama haberi gazetecilerle paylaşacaktı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesinin medya ilişkileri yönetmenliğini üstlendi. Yasemin Sungur’la birlikte Kültür Sanat Ajansı’nı kurdular. Kitap editörlükleri yaptı. Dural, basında ve halkla ilişkiler konusunda edindiği tecrübe, bilgi ve deneyimi, danışmanlık, eğitim ve seminerler aracılığı ile yeni nesillere aktarmakta ve martidergisi.com için röportajlar yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz