Türkiye, Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin Yönetiminde

Merkezi Fransa’da bulunan ve 1956 yılından bu yana faaliyet gösteren Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin (International Association of Theatre Critics – IATC) 29. Olağan Genel Kurulu 14 Kasım 2018 tarihinde St. Petersburg’da yapıldı.

17. Avrupa Tiyatro Ödülleri kapsamında düzenlenen Genel Kurul’a aday olan Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB), katılan 34 ülkenin 20’sinin oyunu alarak yönetime seçildi. Genel Kurul’da TEB’i Birlik Başkanı Ragıp Ertuğrul ve İkinci Başkan Nalân Özübek temsil etti. TEB Başkanı Ragıp Ertuğrul da Zeynep Oral’dan sonra yönetime giren ikinci Türk eleştirmen oldu.

IATC’nin Margareta Sorenson başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulu, ABD, Çin, Fransa, Gürcistan, Hindistan, Japonya, Nijerya, Sırbistan, Slovakya ve Türkiye’den oluşuyor. Ragıp Ertuğrul bu başarının ardından şunları söyledi: “Bu başarımız, sanatın, toplumları birleştirmek, bireylerin eleştirel düşüncelerini ve ortak akla ulaşmalarını temin etmek için politikalar üstü bir gücü olduğunun bir göstergesidir. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği olarak temsil ettiğimiz Türkiye adına AICT’nin yönetiminde olmanın sanatçılarımızın, basının ve aydınların haklı mücadelelerini anlatmak için de doğru bir platform olduğunu düşünüyorum.”

Ayşe Dural

Önceki İçerikYeni Umutlar Doğuyor
Sonraki İçerikBaşöğretmen
Ayşe Dural
Saint Benoit mezunu. Bu okulda Fransızca ve İngilizceyi öğrendi ve çok sevdi; özellikle Fransızcayı. Sonrasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde devam etti. Çalışma hayatına Garanti Bankası Halkla İlişkiler Bölümü’nde başladı. Sonrasında dergiciliğe adım atarak Gelişim Yayınları’nda çalışmaya başladı. Türkiye’nin ilk “copyright” dergisi Marie Claire’de çalıştı. Suha Arafat’tan Orhan Pamuk’a kadar pek çok kişiyle söyleşiler yaptı, kadın hakları konusunda araştırmalar yaptı, modayı yakından takip etti. AMICA, BIBA gibi dergilerde çalıştı. Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. 2000-2006 yıllarında The Gate dergisinin yayın yönetmenliği yaptı. Koç Holding’in Bizden Haberler dergisinin yayın yönetmenliğini üstlendi. Daha sonra PR ajanslarında Medya İlişkileri Yönetmeni olarak çalışmaya başladı. Böylece artık haber yapmayacak, ama haberi gazetecilerle paylaşacaktı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesinin medya ilişkileri yönetmenliğini üstlendi. Yasemin Sungur’la birlikte Kültür Sanat Ajansı’nı kurdular. Kitap editörlükleri yaptı. Dural, basında ve halkla ilişkiler konusunda edindiği tecrübe, bilgi ve deneyimi, danışmanlık, eğitim ve seminerler aracılığı ile yeni nesillere aktarmakta ve martidergisi.com için röportajlar yapmaktadır.